Neem contact met ons op!

Specialiseerde kennis

VCA gecertificeerd

Jaren ervaring

Home ยป Brandhaspel

Brandhaspel

Een brandhaspel is een handig eerste interventiemiddel om branden te bestrijden. Bij Fire Security uit Hoogstraten vindt u vast de brandhaspel die u wilt ophangen. Belangrijk is om te weten dat een brandhaspel alleen maar van pas komt om branden te blussen die onder controle te houden zijn met water (brandklasse A). Voor branden van een andere klasse heeft u ook ander materiaal nodig.

De voor- en nadelen van een brandhaspel

Eerst en vooral is een brandhaspel zeer makkelijk in gebruik. Iedereen kan een brand bestrijden met een haspel. Hierdoor zijn haspels ideaal om beginnende branden te blussen of toch zeker om te vertragen of te controleren tot de brandweer er is. Verder is een brandhaspel aangesloten op het waterleidingnet, waardoor u altijd toegang hebt op water en dus blusmiddel. De nadelen aan een brandhaspel zijn dan weer dat u ze enkel voor branden in brandklasse A kunt gebruiken. Zit u met een andere brand, dan komt de haspel niet zo van pas. Bovendien is er regelmatig onderhoud van uw haspel nodig. Bij pech kan het zijn dat het debiet van uw brandhaspel niet hoog genoeg is, waardoor u er alsnog geen brand mee kunt blussen.

Is het hebben van een brandhaspel verplicht?

Een brandhaspel is verplicht bij oppervlaktes groter dan 500m. Zo bezitten de meeste appartemensgebouwen vaak een brandhaspel. Als u ruimte kleiner is, kunt u best ook brandbestrijdingsmiddelen voorzien. Zo is er altijd iets voor handen moest er toch een brand uitbreken.

Schakel ons bedrijf in

Wilt u graag investeren in een brandhaspel? Dan helpen we u graag verder. U vindt bij ons een breed gamma aan producten, waar haspels niet in kunnen ontbreken. Bovendien komen wij uw brandhaspel ook plaatsen als u dat wenst. Zo weet u zeker dat deze op de juiste plaats opgehangen wordt en u volledig in orde bent met de brandveiligheid. Schakel ons in door te bellen naar het nummer +32(0)476 41 20 82.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.