Neem contact met ons op!

Specialiseerde kennis

VCA gecertificeerd

Jaren ervaring

Home » Sprinklers ondergrondse parkeergarages

Sprinklers in ondergrondse parkeergarages

Sprinklers zijn verplicht in ondergrondse parkeergarages. Het is dan ook slim om te kiezen voor de juiste sprinklerinstallatie om mogelijke branden snel te controleren en te blussen. Bij Fire Security uit Hoogstraten kennen wij als geen ander de gevaren van een uitslaande brand. Ondergrondse parkings vormen daarbij een groot gevaar. Het gebeurt snel dat een brand in de ene auto overslaat op de andere en voor u het weet staat de hele ondergrondse parkeergarage in brand. Dat kunt u gelukkig voorkomen door te kiezen voor sprinklers voor ondergrondse parkeergarages.

Waarom kiezen voor sprinklers in ondergrondse parkeergarages

Volgens de wettelijke eisen voor brandveiligheid zijn sprinklers verplicht in ondergrondse parkeergarages. Een ondergrondse parking is een plaats met een groot brandgevaar. Auto’s hebben in het algemeen al een groot risico en met de opkomst van elektrische auto’s wordt dat gevaar alleen maar groter. Eén auto die in brand staat, kan namelijk veel rook en toxische stoffen veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat de brandweer het niet makkelijk heeft om de brand te blussen en dat er snel veel schade kan ontstaan. Ook het evacueren uit zo’n parkeergarage maakt het moeilijker. Het is dan ook verplicht om sprinklers te plaatsen. Sprinklers zorgen ervoor dat er bij een brand in ondergrondse parkeergarages meteen water gespoten wordt. Zo krijgt de brand minder kans om over te slaan en hebben de aanwezigen meer tijd om te evacueren. Hierdoor draagt u bij aan de brandveiligheid van vele mensen!

Creëer een veilig parking

Vraag advies aan onze medewerkers als u zeker wilt zijn dat u voor de juiste sprinklerleidingen kiest. Afhankelijk van de oppervlakte van de ondergrondse parkeergarages zijn er namelijk andere sprinklers nodig. Stel u vragen dan ook via ons contactformulier of door telefonisch contact op te nemen via het nummer +32(0)476 41 20 82.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.