Neem contact met ons op!

Specialiseerde kennis

VCA gecertificeerd

Jaren ervaring

Home » Vloeistofbrand

Vloeistofbrand

Belangrijk om te weten is dat een vloeistofbrand, gasbrand of vetbrand absoluut niet met water geblust kan worden. Gelukkig weten we bij Fire Security uit Hoogstraten hoe deze brand wel geblust kan worden, en delen we deze kennis graag met u. Bovendien hebben wij ook het nodige materiaal om deze klus te klaren.

Hoe blust u een vloeistofbrand?

Wat wel een effectief middel is om een vloeistofbrand te blussen is de schuimblusser. Blusschuim vormt namelijk een laag op de brandbare stof waardoor zuurstof niet meer in contact kan komen met de brandbare stof. Een ander middel wat gebruikt kan worden bij een vloeistofbrand is de poederblusser. Deze blusser wordt ook wel de ‘ABC-blusser’ genoemd en verstoort de werking van zuurstof op brandbare stoffen. Belangrijk om te weten is dat een poederblusser nevenschade kan aanbrengen aan bijvoorbeeld elektronica. Daarom wordt dit middel alleen gebruikt in situaties met extra risico, denkt u bijvoorbeeld aan een benzinestation, garage of verffabrieken.

Oefen het blussen van een vloeistofbrand

Train uw manschappen om een vloeistofbrand op een effectieve manier te blussen. Dankzij de oefencontainer van Fire Security zijn er veel mogelijkheden om situaties na te bootsen. Hierdoor trainen we op brandveiligheid en -preventie. Door een aaneenschakeling van verschillende lekken en het gebruik van ademlucht, de juiste PBM’s meetinstrumenten, chemiepakken en de nodige gevaaretiketten en pictogrammen kunnen er realistische oefeningen in een veilige omgeving gerealiseerd worden.

Contacteer ons bij interesse

Is het voor uw bedrijf nuttig om te oefenen hoe een vloeistofbrand geblust kan worden? Laat het ons weten door ons online formulier of bel naar het telefoonnummer +32 (0)476 41 20 82. Wij staan u graag te woord en plannen graag een brand-/ blusoefening met u in.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.