Neem contact met ons op!

Specialiseerde kennis

VCA gecertificeerd

Jaren ervaring

Home » Besloten ruimte Hoogstraten

Leer hoe u een redding uitvoert in een besloten ruimte bij ons in Hoogstraten

Wanneer in een besloten ruimte een redding moet plaatsvinden, vraagt dit om de deskundigheid van Fire Security uit Hoogstraten. Wij leren u de nodige technieken om dit op een veilige manier te doen. Mogelijke gevaren zijn bijvoorbeeld verstikking, vergiftiging, brand- en explosiegevaar, beknelling, vallen en uitglijden. Om een redding uit een besloten ruimte tot een goed einde te volbrengen, dienen de werkzaamheden tot in de puntjes voorbereid te worden met risicobeperkende maatregelen. Bij Fire Security is het mogelijk om een redding uit een besloten ruimte te oefenen, zodat u in een noodsituatie een belangrijke rol kunt vervullen.

Leer de juiste technieken om in een besloten ruimte te handelen

Na de alarmering per radio of telefoon wordt duidelijk waar het ongeval plaatsvindt, hoeveel personen erbij betrokken zijn en welke acties ondernomen moeten worden. Een andere manier om een ongeval te melden, is de alarmknop. Een voordeel van dit middel is dat het tweedelijnsinterventieteam de ernst van de situatie kan inschatten en weet wat zij kunnen verwachten. De eerstelijnsredder weet dat hij of zij hulp zal krijgen van de hulptroepen van de tweedelijnsredder. Tijdens de evacuatie uit een besloten ruimte zijn er twee mogelijke technieken die u tijdens onze interventietraining in Hoogstraten leert: een horizontale evacuatie en een verticale evacuatie. De verticale evacuatie is de meest voorkomende en kan in werking gezet worden door middel van touwtechnieken. Het slachtoffer kan met de volgende technieken gered worden:

  • Verankering, bijvoorbeeld met behulp van een verplaatsbaar verankeringspunt of een ankerlijn;
  • Verbindingsmiddel transport door een touwladder of een personenlier;
  • Valbeveiliging door bijvoorbeeld een valstopblok;
  • Verbindingsmiddel evacuatie, bijvoorbeeld door reddingslier of reddingstakel;
  • Lichaamsbevestiging door een harnasgordel.

Dit zijn allemaal situaties waarop u tijdens simulaties kunt trainen om u voor te bereiden op echte noodsituaties in een besloten ruimte. Hiervoor zijn we onder andere uitgerust met een trainingscontainer waarin reële reddingssituaties kunnen worden geoefend.

Bel ons om een afspraak te maken

Wilt u meer leren over de verschillende technieken die te gebruiken zijn bij ongevallen in een besloten ruimte? Aarzel dan niet en neem snel contact op met Fire Security. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +32 (0)476 41 20 82. Wij maken zo snel mogelijk een afspraak om u veel bij te leren over brandveiligheid en -preventie.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.