Neem contact met ons op!

Specialiseerde kennis

VCA gecertificeerd

Jaren ervaring

Home » Besloten ruimte

Besloten ruimte

Een redding uit een besloten ruimte vraagt om deskundigheid en veiligheid omdat er risico’s aan verbonden zijn. Mogelijke gevaren zijn bijvoorbeeld verstikking, vergiftiging, brand- en explosiegevaar, beknelling, vallen en uitglijden. Om een redding uit een besloten ruimte te voorkomen, dienen de werkzaamheden tot in de puntjes voorbereid te worden met risicobeperkte maatregelen. Bij Fire Security is het mogelijk om een redding uit een besloten ruimte uit te oefenen zodat u in een noodsituatie een belangrijke rol kunt vervullen.

Leer reddings- en touwtechnieken om iemand uit een besloten ruimte te redden

Na de alarmering per radio of telefoon wordt er duidelijk waar het ongeval plaatsvindt, het aantal personen dat betrokken is en de acties die ondernomen zullen moeten worden. Een andere manier om een ongeval te melden is de alarmknop. Een voordeel van dit middel is dat het tweedelijnsinterventieteam de ernst van de situatie kan inschatten en weet wat zij kunnen verwachten. De eerstelijnsredder weet dat hij of zij hulp zal krijgen van de hulptroepen van de tweedelijnsredder. Tijdens de evacuatie zijn er twee mogelijkheden, namelijk een horizontale evacuatie en een verticale evacuatie. De verticale evacuatie is de meest voorkomende en kan in werking gezet worden door middel van reddings- en touwtechnieken. Het slachtoffer kan met de volgende technieken gered worden:

  • Verankering bijvoorbeeld met behulp van een verplaatsbaar verankeringspunt of een ankerlijn;
  • Verbindingsmiddel transport door een touwladder of een personenlier;
  • Valbeveiliging door bijvoorbeeld een valstopblok;
  • Verbindingsmiddel evacuatie, bijvoorbeeld door reddingslier of reddingstakel;
  • Lichaamsbevestiging, door een harnasgordel.

Wilt u meer leren over de verschillende reddingstechnieken die te gebruiken zijn bij gevallen in een gesloten ruimte? Neemt u dan contact op met Fire Security. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +32 (0)476 41 20 82.

Heeft u vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier!

  • Velden met een * zijn verplicht